Četiri čuvarke zatvora trudne sa istim zatvorenikom


U zatvoru u Baltimoru četiri čuvarke ostale su trudne sa istim zatvorenikom, izvesnim Trejvonom. Dve su čak istetovirale njegovo ime na vratu i ručnom zglobu
BALTIMOR - Zatvor u Baltimoru, u američkoj državi Merilend, postao je prava gangsterska jazbina u kojoj su se godinama nesputano obavljale kriminalne radnje, poput trgovine drogom i pranja novca.
Dokaz o sunovratu kazneno-popravne ustanove je i činjenica da su četiri čuvarke ostale trudne sa istim zatvorenikom.
Prema pisanju Vašington posta, zatvor u Baltimoru je izmakao svakoj kontroli. U njemu su vedrili i oblačili članove bande pod nazivom "Blek gerila" koja je razvila trgovinu drogom i veoma unosnu operaciju pranja novca. Ovo paralelno tržište uspostavljeno je uz pomoć 13 korumpiranih čuvara, mahom žena, koje se sada nalaze u grupi od dvadesetak optuženih.
Potplaćeni čuvari su članovima bande donosili razne zabranjene predmete, kao što su mobilni telefoni i lekovi.
Možda najšokantnija činjenica je da su četiri čuvarke ostale trudne sa istim zatvorenikom, izvesnim Trejvonom. Dve su čak istetovirale njegovo ime na vratu i ručnom zglobu.
Banda "Blek gerila" je osnovana u Kaliforniji tokom 1960-ih godina. Danas ima svoje "filijale" na čitavoj teritoriji SAD, posebno u velikim gradovima.
Prema podacima američkog ministarstva pravde, kriminalna organizacija je počela da deluje u Baltimoru krajem prošlog veka, baveći se uglavnom trgovinom narkoticima.
Situacija u baltimorskom zatvoru trajala je od 2006.